Ons verhaal

Er was eens …

Vaak is dit de eerste zin van een sprookje. Maar wat je nu leest, is geen sprookje. Het is een verhaal. Het verhaal van Management SPARK.

EERSTE EPISODE

Guy Janssens, geboren in 1950, begon zijn carrière in 1973 als industrieel marktonderzoeker, na te zijn afgestudeerd als Master in de Economie. Al snel werd hij Marketing Manager. Zijn volgende stap was Sales Director, waar hij leiding gaf aan een team van 20 verkopers in een industriële omgeving. Het was zijn eerste transformatieproject: de cijfers groeiden niet meer, de markt werd zeer competitief en hij was zich bewust van de diversiteit van zijn mensen. Hij leerde er zich aan te passen aan verschillende mensen en verschillende situaties.

Op 40-jarige leeftijd dacht hij alles te weten over hoe hij mensen kon enthousiasmeren en engageren om de juiste resultaten te behalen. Na 18 jaar verliet hij het bedrijf en begon zijn eigen bedrijf, een stiel die nog niet bestond. Er waren geen voorbeelden, er was geen handleiding. Dus leerde hij door ervaring. 

Hij vertelde zijn prospecten dat conflicten, frustratie en irritatie in teams veel energie kosten aan de mensen in het team. En energie staat gelijk aan productiviteit, staat gelijk aan resultaten, staat gelijk aan ROI, staat gelijk aan EBITDA.

Het duurde enkele maanden voor hij opdrachten kreeg. Zijn eerste opdrachten waren meestal conflictsituaties, die een manager niet op een effectieve manier kon behandelen, tussen zeer getalenteerde mensen, waar het bedrijf niet van af wilde.

Toen werd hij op een dag gebeld door de HR-directeur van een verzekeringsmaatschappij, die hem vroeg of hij kon helpen bij het realiseren van een fusie tussen twee verzekeringsmaatschappijen. Hij werkte met alle 750 mensen om beide culturen te integreren en om nieuwe teams te creëren, die op een effectieve manier samenwerkten. En zo ging het verder…

TWEEDE EPISODE

Enkele jaren later werd één van zijn klanten in de verlichtingssector overgenomen door een internationaal bedrijf. Hij werd uitgenodigd door de HR-afdeling van dat bedrijf. Zij vertelden hem dat hij zijn diensten kon blijven aanbieden, als hij akkoord zou gaan met het gebruik van typologische tools voor het profileren van mensen. Hij kwalificeerde zich voor deze tools en zijn bedrijf kreeg een nieuwe impuls. De voorbije jaren had Guy uitsluitend in België en Nederland gewerkt, maar door het gebruik van deze tools ging plotseling de internationale markt open. Hij deed ontwikkelings- en transformatieprojecten over de hele wereld, vooral in de IT-markt, waar talent en verandering toen al buzzwords waren.

Op een dag hoorde hij dat Stewart Desson, die onderzoek en ontwikkeling deed bij de tool-leverancier, het bedrijf had verlaten om voor zichzelf te beginnen. Dus belde Guy hem op en hoorde zijn verhaal aan. Stewart was een gloednieuwe tool aan het ontwikkelen, gebaseerd op het Big5-paradigma, en liet de typologie achter zich. Deze innoverende tool meet op een statistisch verantwoorde manier 24 kwaliteiten van menselijk gedrag op 3 gedragsniveaus. Guy boekte een vlucht naar Londen, ontmoette Stewart, werd ingeleid in de beta-versie van deze methodologie en besloot mee te gaan op deze nieuwe reis. Hij begon de Lumina-tools te gebruiken.

DERDE EPISODE

Op een dag, enkele jaren later, werd hij gebeld door een voormalige klant. Hij vroeg of hij kon leren om hetzelfde werk te doen. Dus begonnen ze in 2013 samen te werken aan ontwikkelingsprojecten. Op het einde van dat jaar zei die man, dat hij had gezien, dat Lumina nog geen channel partner had in België. Hij vroeg zich af of hij die dealer-status kon krijgen. In januari 2014 reisden ze beiden naar Lumina UK, sloten een overeenkomst en startten in juli 2014 Management SPARK.

Tinne en Bram Janssens, de kinderen van Guy, kregen na het doorgronden van hun eigen Lumina profielschets, de kriebel te pakken en kwamen respectievelijk in 2015 en 2016 het team versterken. Omdat Guy zijn kinderen al van toen ze tieners waren had getraind over aandacht, focus, doelen stellen, zelfmanagement, mindset, … leerden ze al snel on the job hoe ze deze vaardigheden konden gebruiken in het ontwikkelen van organisaties, teams en individuen met behulp van de Lumina tools. In 2020 besloot de medeoprichter het bedrijf te verlaten en sindsdien brengen Tinne, Bram en Guy in de praktijk wat ze prediken en hebben ze hun sterke familieband omgevormd tot een hecht goed functionerend team. 

Vandaag is Management SPARK klaar om alle verzamelde ervaring te delen in het vinden van geïnteresseerde klanten, het creëren van oplossingen voor hun behoeften en uitdagingen, het uitvoeren van deze oplossingen als een project om mensen en organisaties te ontwikkelen voor een hogere effectiviteit.

Onze missie

Meer effectiviteit creëren bij individuen, in teams en in organisaties door de ontwikkeling van bewustzijn over het eigen gedrag en dat van anderen.

Onze visie

Een wereld creëren waarin diversiteit op vlak van persoonlijkheid wordt gezien als een sterkte.

Onze strategie

Organisaties ontwikkelen en transformeren via 3 domeinen (Clarity, Capability en Culture) en 25 solutions.


Onze waarden 

  • Ondernemerschap – wij spelen in op de behoeften van onze klanten.
  • Integriteit – wij ondersteunen onze klanten bij de ontwikkeling van hun bedrijf, zonder hun bedrijf over te nemen.
  • Betrouwbaarheid – wij doen wat wij beloven.
  • Professionaliteit – wij ontwikkelen zakelijke relaties met open communicatie en duidelijke feedback.
  • Deskundigheid – wij ondersteunen onze klanten vanuit onze jarenlange ervaring in het veld en ons eigen ontwikkelproces met de Lumina tools.


Zin om hier mee aan te bouwen? Word deel van ons practitioner netwerk!

Ons Team

Maak kennis met ons team! Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende kennismaking.

Bram Janssens

Tinne Janssens

Guy Janssens

Evi Wouters