Lumina Emotion is een baanbrekend nieuw model van emotionele intelligentie dat de Big5 in zijn geheel omarmt om de manier waarop individuen emotionele intelligentie behandelen te revolutioneren.

Lumina Emotion is gebaseerd op onderzoek dat suggereert dat er een sterke overlap is tussen constructies gemeten in emotionele intelligentie en persoonlijkheidskenmerken. Lumina Emotion gebruikt alle 5 factoren binnen het Big 5-persoonlijkheidsmodel om aan te tonen dat persoonlijkheidskenmerken feitelijk de meerderheid van de traditionele emotionele competenties dekken.

Lumina Emotion heeft echter een holistisch en evenwichtig beeld en erkent dat alle eigenschappen op hun eigen manier nuttig en effectief kunnen zijn. Dit is in tegenstelling tot traditionele modellen van Emotionele Intelligentie, die EI vaak omschrijven als de meest ‘sociaal wenselijke’ persoonlijkheidskenmerken, wat suggereert dat het ervaren van meer negatieve emoties zoals zorgen of twijfel aan jezelf iemand minder ‘emotioneel intelligent’ maakt. Lumina Emotion ziet Emotionele Intelligentie als een manier om onze persoonlijkheid effectief te managen om aan veranderende contextuele eisen te voldoen, ongeacht onze karaktertrekken.

De Lumina Emotion profielschets is een gepersonaliseerde assessment van je emoties en gedragingen, erop gericht om mensen te helpen hun zelfbewustzijn te vergroten en hun persoonlijke en beroepsmatige relaties te verbeteren. Het Lumina Emotion profiel legt de relatie bloot tussen innerlijke gevoelens, emoties en gedragingen. Het bestudeert unieke gedragspatronen, inclusief de manier waarop bepaalde gedragingen hoger of lager worden bijgesteld om te voldoen aan de behoeften van de omgeving. Ook richt het zich op de manier waarop kwaliteiten overspeeld kunnen worden en wijst het op potentiële blokkades ten bate van de interpersoonlijke effectiviteit.

Lumina Emotion model bevordert zelfbewustzijn. Het meet 16 emotionele eigenschappen, die zijn onderverdeeld in 8 emotionele sparks en 8 emotionele reactors, alsook algehele effectiviteit in de 4 emotionele vaardigheden..

Lumina Emotion kan op zichzelf worden gebruikt en kan worden geleverd door één-op-één coaching of als onderdeel van teamontwikkeling. Het is zeer veelzijdig en kan een rol spelen gaande van diagnostisch interventie-instrument tot een ontwikkelingsplatform voor persoonlijke en teamgroei.

Lumina Emotion kan ook worden gebruikt als onderdeel van een breder ontwikkelingsprogramma waarin andere Lumina Learning producten zoals Lumina Spark, Lumina Sales en Lumina Leader zijn opgenomen.

Download hier een voorbeeldprofiel

WORKSHOPS

Stress management

Stress is inherent aan het leven. Het is immers de motor van creativiteit en verandering. Maar té veel stress is niet meer gezond.

Emotie management

Mensen zijn bundels van emotie. We hebben allemaal geleerd om onze emoties enigszins beheersen. Maar dat is niet genoeg. Beheersen is vaak onderdrukken.

Kwalificatieworkshop Lumina Emotion

Tijdens de Lumina Spark Kwalificatieworkshop heeft u inzicht vergaard over de inhoud, de werking en de systematiek van deze tool.