Individuele ontwikkeling

Tijdens ons professionele en persoonlijke leven komen we telkens weer voor nieuwe uitdagingen staan. Coaching kan daarbij een leidraad zijn om sluimerende sterkten te ontwikkelen en zwakten in balans te brengen. Ontdekken dat we daarbij onze blinde vlekken ten nutte kunnen maken, geeft nieuwe energie om de uitdagingen aan te gaan.

Het ontwikkelen van doelgerichtheid op basis van het leren werken met aandacht, intuïtie en mind-beïnvloeding staan daarbij centraal.

De aanpak is ervaringsgericht en volledig aangepast aan de leefwereld van de coachee.

Leadership-development

Leiders, op welk niveau in de organisatie ook, worden geacht om alle nodige competenties aan te boren, om te slagen in hun opdracht: de organisatie met een duidelijke en inspirerende visie tot resultaten te brengen.

Daarbij kunnen ze gebruik maken van communicatie met impact, veranderingsstrategieën, teams tot commitment brengen, medewerkers ontwikkelen, enz. Een leider is meestal sterk in enkele van deze competenties en eerder zwak in de andere.

Al deze competenties kunnen ontwikkeld worden waardoor meer balans ontstaat in de aanpak van de organisatie en de gepaste competenties op het gepaste moment kunnen aangewend worden.

Career-planning

Een specifiek moment in ons leven is de vraag:”Wat is mijn volgende stap?” Of het nu gaat over een volgende stap binnen het huidige bedrijf of daarbuiten, het loont de moeite om na te gaan of het een passende stap is en wat er nog ontwikkeld moet worden om ook daar weer succesvol te zijn.

Juist dan kan coaching tot meer inzicht leiden, waardoor keuze aan helderheid wint.

Stress- en burn-out-begeleiding

En dan zijn er die periodes dat het allemaal teveel is, dat het niet meer controleerbaar is, dat de twijfel groot wordt, dat niets nog energie geeft, alleen maar kost. Zelfs de vrije tijd ontspant niet meer.

Dan is stress-begeleiding op zijn plaats.

De technieken om tot rust te komen en opnieuw uitwegen te zien, zijn niet ingewikkeld. Het uitgangspunt hier is balans te creëren en duidelijke plannen te ontwikkelen gebaseerd op simpele doelstellingen, waardoor er weer energiegevende actie ontstaat.