Blog

Stress management

Dat de meest voorkomende beroepsziekten tegenwoordig worden veroorzaakt door stress en dat dit uw bedrijf handen vol geld kan kosten, wist u waarschijnlijk al. Maar wist u dat mensen zich vaak pas bewust worden van deze stress als het al veel te laat is? Bewustzijn creëren rond stressgedrag in een vroeg stadium is dus van vitaal belang voor de gezondheid van uw werknemers en uw onderneming. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Stress is inherent aan het leven. Het zet ons in beweging en het is de motor voor (zelf)ontwikkeling. Je zal immers maar buiten je ‘comfort zone’ treden om iets nieuws te doen of te leren als er een behoefte of een nood aan verandering is. Zulke behoefte of nood is de druk (stress) die ons in beweging zet, waardoor we ons buiten onze ‘comfort zone’ begeven en verder ontwikkelen. Door deze druk zetten we onze kwaliteiten echter overdreven of geforceerd in. Dit zorgt voor een tijdelijke overbelasting, die ons extra energie kost. Naarmate dat we ons comfortabeler voelen bij de nieuwe toestand, neemt de overbelasting terug af en stabiliseert ons energieniveau zich terug.

“There is no growth in your comfort zone and no comfort in your growth zone.”

Is de overbelasting van korte duur en wordt deze gevolgd door een periode van lage druk en rust, dan heeft het gebruik van die extra energie geen blijvend effect op de gezondheid. Aanhoudende overbelasting door constante stress put je energie daarentegen op de lange duur uit, met de bekende gezondheidsproblemen tot gevolg. Omdat dit hele proces onbewust verloopt, gaat het belletje vaak pas rinkelen, als de gevolgen van de overbelasting op de gezondheid (symptomen) al niet meer te negeren zijn en ons normaal functioneren belemmeren. Maar dan is het eigenlijk al te laat…

Stresspreventie is dus maar effectief als het bewustzijn creëert over het onbewuste proces dat voorafgaat aan het zichtbaar worden van de gevolgen. Een niveau dieper dan de zichtbare gevolgen van stress is ons eigen gedrag. Zoals gezegd, gaan we onder druk of stress onze kwaliteiten overdrijven. Om tijdig te kunnen ingrijpen, zouden we ons dus bewust moeten worden van dit overbelast gedrag. Maar hoe word je je bewust van iets onbewust?

Om bewustzijn te creëren rond stressgedrag maken wij gebruik van het Lumina Spark persoonlijkheidsprofiel. Naast het meten van je scores op het effectief gebruik van 24 kwaliteiten van je gedrag, meet dit profiel ook in welke mate jij deze 24 kwaliteiten overbelast gebruikt als je onder druk of stress staat. Dit gedetailleerde overzicht is daardoor een waardevol hulpmiddel om het effect van stress op het eigen gedrag en het gedrag van anderen tijdig te herkennen.lumina spark

Van zodra we ons bewust zijn dat dit gedrag zich voordoet, kunnen we gaan onderzoeken wanneer dit gedrag zich voordoet, hoe vaak, wat de aanleiding hiervan is en welke belemmerende overtuigingen aan de basis liggen van de stress. Kortom, pas dan kunnen we onze stress leren hanteren in de plaats van er door gehanteerd te worden. De energie die vrijkomt, kan geïnvesteerd worden in ontwikkeling, efficiëntie en groei.

Bovendien reikt het model een gemeenschappelijke taal aan, die collega’s in staat stelt om elkaar op een neutrale en oordeelloze manier te wijzen op ongezond stressgedrag. Zo kan iedereen zijn steentje bijdragen om de nefaste gevolgen van langdurige stress in de onderneming te beperken.

“Datgene waarvan we ons bewust zijn, kunnen we hanteren – datgene waarvan we ons niet bewust zijn, zal ons hanteren.”

Op basis van dit model hebben wij een effectief programma stressmanagement ontwikkeld voor bedrijven. Via zelfonderzoek en mindset-verandering leren we mensen effectief omgaan met stress in hun dagelijkse activiteiten. Interesse? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie: info@managementspark.com