16dec2021

Diversiteit en inclusie op vlak van persoonlijkheid wordt steeds belangrijker in organisaties. De jongere generatie laat zich namelijk niet meer zomaar in een hokje steken en over dezelfde kam scheren als alle anderen. Eenvormig leiderschap werkt niet meer, er is nood aan een persoonlijke gediversifieerde aanpak. In theorie is zulke diversiteit prachtig, maar hoe zet je dat nu om naar de dagelijkse praktijk?

Van 12:30 tot 13:30

We zien anderen niet zoals ze werkelijk zijn, maar we zien ze zoals wij zijn, door onze bril, vanuit onze perceptie en leefwereld. Sommige mensen lijken daardoor qua denkstijl, communicatie en aanpak van een andere planeet te komen. Als mensen zich niet bewust zijn van deze verschillen op het vlak van persoonlijkheid, kan dit frustraties, vooroordelen en wantrouwen veroorzaken, wat soms leidt tot uitsluiting, pestgedrag, roddelen, discriminatie, enz.

Voor organisaties heeft dit een enorme impact:

  •  Het niet waarderen van verschillen op vlak van persoonlijkheid tussen teamleden leidt tot verlies aan effectiviteit en productiviteit in teams.
  • Het niet aanpassen van leiderschap aan verschillende persoonlijkheden, kan leiden tot een verlies aan talent in organisaties, omdat aanwezig potentieel niet ontwikkeld wordt of omdat het talent de organisatie verlaat.
  • Vooringenomenheid over persoonlijkheid bij werving en selectie is vaak de reden waarom een verkeerde kandidaat voor een bepaalde functie wordt geselecteerd of een goede kandidaat over het hoofd wordt gezien.

Nochtans zijn de verschillen tussen mensen net wat een team, een samenwerking of een organisatie sterk maakt. Vertrouwen en synergie tussen mensen in samenwerkingen en teams ontstaat wanneer we elkaars verschillen begrijpen en daar begrip en respect voor hebben. ​

Tijdens dit GRATIS Webinar willen we je laten zien en ervaren hoe je dit in de praktijk kan ontwikkelen in jouw leven, team of organisatie.

Ben je er graag bij? Registreer je dan hier.

Wees er snel bij, want het aantal deelnemers is beperkt tot 30 teneinde een interactieve ervaring te kunnen garanderen.

Terug naar evenementenoverzicht

#

No responses yet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *