Lumina Spark is een psychometrisch systeem dat inzicht geeft in het eigen gedrag en dat van anderen en een gemeenschappelijke taal aanreikt voor een effectieve interactie en organisatorische ontwikkeling.

Dit krachtige raamwerk is gebaseerd op het werk van Carl Jung in combinatie met de ontdekkingen uit psychometrisch onderzoek van de laatste decennia en gebruikt “kleur” als een gemeenschappelijke taal om zelfkennis, effectieve interactie en organisatieontwikkeling te bevorderen.

Het Lumina systeem meet 24 kern-eigenschappen van gedrag en verbindt die, via 8 aspecten, met 4 kleuren-energieën: Zorgvuldig Blauw, Faciliterend Groen, Inspirerend Geel en Toonaangevend Rood.  Ieders unieke rangorde om deze energie in te zetten, vormt ieders voorkeurstijl op gebied van denken, werken, interageren, relaties ontwikkelen en daardoor ook ieders benadering van de omgeving in samenwerking.

WAAROM COACHES GRAAG MET HET LUMINA SPARK PROFIEL WERKEN:

GEEN ETIKETTEN, MAAR DETAIL

Lumina Spark gaat 2 lagen dieper dan de meeste leersystemen. Door de 8 aspecten en de 24 eigenschappen krijgen de 4 kleuren meer waarde en diepgang. De dialoog komt daarmee op een niveau waar verschillen tussen mensen nog beter inzichtelijk worden gemaakt.

GEEN AFLEIDINGEN, MAAR APART GEMETEN

Lumina meet naast je “dagelijkse” persona (gekozen gedrag) ook je “overbelaste” (gedrag onder druk) en ”instinctieve” persona (natuurlijk gedrag). Deze worden niet afgeleid van je “dagelijkse” persona, maar onafhankelijk gemeten. Dit maakt het mogelijk de variëteit in verschijningsvormen van je “instinctieve” en “overbelaste” persona zichtbaar te maken. Mensen volgen hierin hun eigen unieke patroon.

GEEN GEDWONGEN KEUZES, MAAR PARADOXEN

Met Lumina meten we beide polen van vier verschillende voorkeurs-paren. Dit maakt het mogelijk een paradox in de menselijke persoonlijkheid zichtbaar te maken. Hierdoor wordt het voor mensen gemakkelijker zichzelf te herkennen.

GEEN TYPES OF HOKJES, MAAR GROEI

Lumina meet persoonlijkheden op een continuüm. Mensen bevinden zich niet in een “type”, maar reageren afhankelijk van de omstandigheden waar ze zich in bevinden. Hierdoor wordt een “hokjesgeest” vermeden. Door het vermijden van stereotypering, is het model een krachtige uitnodiging tot persoonlijke ontwikkeling en groei.

BEWEZEN BETROUWBAARHEID

Het Lumina-model is empirisch onderbouwd met het “Big Five” paradigma en heeft een hoge statistische validiteit.

TOEGANKELIJKHEID

De combinatie van herkenbare kleurcoderingen en normale woorden maakt het model toegankelijk en eenvoudig in gebruik. Teams kunnen Lumina daardoor vlot gebruiken als gemeenschappelijke taal.

Download hier een voorbeeldprofiel

WORKSHOPS

Gratis Introductieworkshop Lumina Spark

Lumina Spark staat garant voor een interactieve ervaring op maat. Met behulp van de Lumina profielschets verkennen mensen hun eigen gedrag en persoonlijkheid.

Kwalificatieworkshop Lumina Spark

De Lumina Spark kwalificatieworkshop geeft deelnemers de bekwaamheid om het Lumina Spark model en de persoonlijkheidsprofielen te gebruiken als onderdeel van hun coaching- en trainingspraktijk.

Verdiepingsworkshop Individuele coaching

Tijdens de Lumina Spark Kwalificatieworkshop heeft u inzicht vergaard over de inhoud, de werking en de systematiek van deze tool.

Verdiepingsworkshop Teamcoaching

Tijdens de Lumina Spark Kwalificatieworkshop heeft u inzicht vergaard over de inhoud, de werking en de systematiek van deze tool.

Zelfmanagement

Tijdens ons professionele en persoonlijke leven komen we telkens weer voor nieuwe uitdagingen staan. Loop je bijvoorbeeld geregeld vast in je werk of je privéleven?

Business Coaching SPARK

Heb jij ambitie om business coach te worden? Tijdens het Business Coach SPARK traject leer je om met behulp van de Lumina Spark profielschets en effectieve coachingtechnieken individuen en teams te ontwikkelen, …